STK’lar deprem bölgesindeki yaraları sarmaya devam ediyor
Sivil toplum kuruluşları (STK’lar), Kahramanmaraş ve Hatay’da depremden etkilenen bölgelerde yaraların sarılması için insani yardım çalışmalarını sürdürüyor.
Genç Hayat Vakfı’nın 100 kişilik grubu depremin olduğu ilk günden itibaren afet bölgesine gitti.
Bölgede sosyal hizmet uzmanları, pedagoglar, manevi danışmanlık ve rehberlik çalışanları ve öğretmenlerle yardım faaliyetlerine katılan vakıf, Hatay ve Adıyaman’da temel barınma, altyapı, gıda, hijyen ve giyim takviyeleri yaptı ve depremzedelere sağlık yönlendirmeleri ile yardımcı oldu.
Ailelerle bire bir görüşmeler yapan vakıf çalışanları, tespit edilen ihtiyaçların teslimini ve takibini gerçekleştirdi. Vakıf ayrıca beyin sarsıntısı alanında psikososyal ve travma destek çalışmalarına da başladı.
Türkiye Eğitim Federasyonu 11 tır yardım malzemesi gönderdi
Türkiye Eğitim Federasyonu, AFAD uyumlu olarak etkilenen bölgelere 11 tır yardım gönderdi.
Federasyona bağlı STK’lar, arama kurtarma ve enkaz kaldırma faaliyetlerine destek amacıyla bölgeye iş makineleri ve ayni yardımlar gönderdi.
İmsak Derneği’nden 16 tır yardım malzemesi
İstanbul Toptancılar Çarşısı esnafı tarafından kurulan İmsak Uluslararası İnsani Yardım Derneği, depremin olduğu ilk günden itibaren Malatya’da yardım çalışmalarına başladı.
Malatya merkezden sonra Battalgazi ve Yeşilyurt, Doğanşehir, Akçadağ, Hekimhan, Yazıhan ve Sürgü’den Adıyaman Çelikhan’a kadar birçok ilçede afetzedelere yardım ulaştıran dernek, depremin ikinci gününün prestijiyle 1 mobil Tecde Mahallesi ve Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesinde mutfak. 1 adet büyük mutfağı hizmete açmıştır. Böylece 2 mutfakta günde 4 bin kişiye sıcak yemek ulaştırıldı ve dağıtım gerçekleştirildi.
Özellikle bayram günlerinde cami, kültür merkezi, geçici barınma yeri ve çadır gibi yerlerde toplu olarak yaşamak zorunda kalan afetzedelere dernek çalışanları 4 araçta sabah ve akşam olmak üzere iki öğün olmak üzere sıcak yemek ikramında bulundu. deprem.
Depremin ikinci gününde Malatya Merkez Uygun AVM Mega’nın tahsis ettiği alanı ilk lojistik deposu olarak kullanmaya başlayan dernek, ardından Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi ve Malatya Sütlüce’de 2 depoyu daha faaliyete geçirerek depremzedelere yardım kampanyası düzenledi. 3 lojistik depo. Dernek, 12 araç ve 75 çalışanıyla kent merkezinden başlayarak ücra köylere insani yardım malzemesi dağıttı.
Dernek, depremin ilk gününden bu yana Malatya’da soba, kömür, odun, battaniye, sünger yatak, un, su, kuru gıda ve karma acil ihtiyaçların bulunduğu toplam 16 TIR’lık insani yardım malzemesini Malatya’da depremzedelere ulaştırdı. merkez ve ilçeler.
Malatya Tecde Mahallesi’nde lojistik depo ve seyyar mutfak ile yardım çalışmalarını sürdüren dernek, önümüzdeki hafta 1 tır odun ve 1 tır hijyen kiti dağıtmayı planlıyor.
Dernek Ramazan Bayramı’nın sonuna kadar bölgedeki faaliyetlerini sürdürmeyi hedefliyor.
Eli Kardeş İnsani Yardım Derneği bölgeye yardım malzemesi ulaştırdı
Eli Kardeş İnsani Yardım Derneği, depremin ilk gününde 3 araçla bölgeye kışlık giysi, battaniye ve temel gıda malzemeleri ulaştırdı.
İhtiyaçlar doğrultusunda sallama alanına gönderilen 3 TIR’da bebek bezi, ıslak mendil, havlu kağıt, hijyen paketi, paketli kuru mama, temel gıda, su, battaniye ve elektrikli soba gibi öncelikli ihtiyaçlara yer verildi.
Dağıtımlarını koordineli bir şekilde yürüten dernek, bölgeye gönderilen yardımların elektrik kesintileri nedeniyle depremzedelere hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlamak amacıyla jeneratör ve forklift sevkiyatlarını sağladı. Dernek bölgeye 5 tır su ulaştırdı.
Yardım tırlarını deprem bölgelerine ulaştırmaya ve ekiplere sahada rehberlik etmeye devam eden dernek, temel kuru gıda, fırın, bulaşık makinesi, çörek dökme ve hamur yoğurma makinesi, çadır, tezgah ve mutfak gibi temel malzemeleri ulaştırarak bölgedeki gıda ihtiyacını karşıladı. Kahramanmaraş-Elbistan’da aşevi kurulması için gereçler. karşılamak için çalışmaya devam ediyor.
Depremden etkilenen aileleri Sakarya Karasu’daki konutlara yerleştiren dernek, afetzedelerin ihtiyaç ve masraflarını da karşılıyor.